Ingmar Schrama keert niet terug bij GTST

Ingmar Schrama keert niet terug bij GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Actrice Ingmar Schrama stopt bij Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Dat nieuws werd donderdag bekend gemaakt op de website van de soapserie. Ingmar is beter bekend als Sjors Langeveld, een rol die zij jarenlang op zich nam. Vanwege gezondheidsredenen besloot ze een poosje te stoppen met haar rol als Sjors.

Maar de makers van GTST wilden niet dat Sjors uit Meerdijk verdween. Daarom nam actrice Melissa Drost de rol van Sjors over. Het zou in eerste instantie zijn totdat Ingmar terug zou keren. Ruim twee seizoenen lang is Melissa al te zien in Meerdijk. De komende tijd blijft zij de rol van Sjors op zich nemen.

Nu het beter gaat met Ingmar, heeft ze samen met Endemol overlegd om te stoppen met GTST. Zij wil zich in de toekomst tot andere dingen gaan richten. Ingmar zegt er het volgende over: ‘Het is bijzonder dat ik zo lang, vanaf zo’n jonge leeftijd dit werk heb mogen doen. Ik ben echt opgegroeid bij Goede Tijden, Slechte Tijden en in die tijd is de rol van Sjors met me meegegroeid. Van meisje tot moeder. Ik voel me heel dankbaar voor deze waardevolle periode in mijn leven. Het is een intense, maar juiste beslissing. Ik verheug me nu op een nieuwe fase waarin ik andere talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Heel veel liefs, Ingmar.’

In de zomer-cliffhanger van GTST had Sjors het zwaar voor haar kiezen. Zij was dolgelukkig om eindelijk een eigen huis te hebben met Amir (Alkan Çöklü). Maar wanneer ze hun drie maanden huwelijk wilde vieren, ontving zij een verontrustend bericht vanuit het ziekenhuis. Amir is zwaargewond geraakt bij een traumahelikopter oproep.

Voor haar ogen krijgt Amir in het ziekenhuis een hartstilstand. Dé grote vraag van het seizoen is of Amir het wel zal overleven. Het zag er allemaal niet goed uit. Of Amir daadwerkelijk Meerdijk verlaat is nog even de vraag. In september is pas de start van het nieuwe seizoen.

Goede Tijden, Slechte Tijden is momenteel iedere werkdag in de middag bij RTL 8 te zien.

Foto: RTL / Otto van den Toorn