Nieuwe reeks Per seconde wijzer van start

Nieuwe reeks Per seconde wijzer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

De kennisquiz, Per seconde wijzer, is terug met een nieuwe reeks. Vanaf vanavond is het weer iedere maandag tot en met donderdagavond te zien op NPO 2. Het zal dan recht tegenover Lingo (SBS6) en Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) geprogrammeerd staan.

In Per seconde wijzer moeten twee kandidaten onder tijdsdruk allerlei vragen beantwoorden. Elke seconde telt, dus het is de bedoeling om snel goede antwoorden te geven. Of het de kandidaten ook goed af zal gaan? De presentatie ligt weer in de handen van Erik Dijkstra. Hij nam in 2018 de presentatie over van Kees Driehuis.

Een quiz en NPO 2 gaan prima samen. Sterker nog, het is een groot succes. Afgelopen vrijdagavond kwam er een eind aan de zomerreeks van De Slimste Mens. In de finale werd Bart Hadders de beste speler van het seizoen. In totaal keken er dan ook meer dan 1,5 miljoen mensen naar de finale. Of Per seconde wijzer ook van deze kijkcijfers gaat scoren is nog even de vraag.

Iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond is Erik te zien. Maar wat is er dan op vrijdagavond te zien? Op vrijdagavond start een nieuwe reeks van 2 voor 12. Astrid Joosten is dan weer iedere week om 20.25 uur te zien met haar bekende spelprogramma.

Per seconde wijzer is iedere maandag tot en met donderdag om 19.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.
2 voor 12 is iedere vrijdagavond om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Foto: BNNVARA / Peter den Boef