Majoor Marco Kroon in talkshow Beau

Majoor Marco Kroon in talkshow Beau

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De in opspraak geraakte majoor Marco Kroon is vanavond te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens op RTL4. De militair ontving in 2009 de hoogste militaire orde voor zijn rol als officier bij vuurgevechten in Afghanistan, maar wordt volgens RTL tegenwoordig gezien als ‘halve crimineel’.

Kroon vertelt in Beau over de roerige tijd. De militair onthulde vorig jaar dat hij tijdens een geheime missie in Afghanistan is ontvoerd, gemarteld en vernederd. Later zou hij zijn ontvoerder hebben gedood, maar dit verzweeg hij ruim tien jaar. Hij vertelde hier in 2018 al over in de talkshow Pauw.

Momenteel loopt er een rechtszaak tegen Kroon vanwege wildplassen en een kopstoot, die hij tijdens carnaval in Den Bosch aan een agent zou hebben gegeven. De drager van de Militaire Willems-Orde ontkent de kopstoot. “Ze hebben gewoon de pik op mij”, zei hij afgelopen juli in de rechtszaal.

Van Erven Dorens begon afgelopen maandag met zijn eigen talkshow, die zijn naam draagt. In de eerste uitzending ontving hij Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema, die kwamen vertellen over de onrust binnen hun partij Forum voor Democratie. Dinsdag was Paul de Leeuw te gast.

Beau is elke werkdag om 22:30 uur te zien op RTL4. Je kunt Beau terugkijken op Gids.tv.

Foto: RTL / William Rutten