Familie Meiland bezorgt Televizier-Ring Gala kijkcijferrecord

Familie Meiland bezorgt Televizier-Ring Gala kijkcijferrecord

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er keken woensdag een recordaantal mensen naar het Gouden Televizier-Ring Gala. Ruim 2,5 miljoen mensen zagen hoe de realityserie Chateau Meiland de felbegeerde Gouden Televizier-Ring won en Beste Zangers en Expeditie Robinson met 55 procent van de stemmen ver achter zich liet.

Voorafgaand aan het Gala trok de Rode Lopershow, die werd gepresenteerd door Britt Dekker en Maik de Boer, nog eens 1,7 miljoen kijkers. Na afloop reageerde Martien Meiland en zijn gezin in de talkshow Pauw op hun overwinning, waar 1.099.000 mensen voor bleven hangen op NPO 1.

De live-registratie van het Gouden Televizier-Ring Gala heeft sinds de start van de kijkcijfermetingen in 2002 nog nooit zoveel kijkers getrokken. Het Gala trok in 2009 voor het eerst 2 miljoen kijkers, maar vanaf 2010 liepen de kijkcijfers weer terug doordat het Gala moest concurreren met The voice of Holland op RTL4.

In 2014 verhuisde de uitreiking van de belangrijkste tv-prijzen van vrijdag naar donderdag, waarna de kijkcijfers weer stegen. Vorig jaar keken er ruim 2,2 miljoen mensen. Dit jaar besloot AVROTROS het Gala naar woensdag te verplaatsen, vanwege de EK-kwalificatie van Nederland tegen Noord-Ierland vanavond.

Foto: Talpa