Duncan Laurence lanceert opvolger Arcade

Duncan Laurence lanceert opvolger Arcade

Geschreven door Daniël Schalk

Duncan Laurence heeft woensdagavond de opvolger van zijn Songfestival-nummer Arcade gelanceerd. Ruim vijf maanden na zijn overwinning in Tel Aviv heeft Duncan zijn nieuwe single Love Don't Hate It uitgebracht. Het nummer is Duncan zijn antwoord tegen alle haat in de wereld.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 wilde alle tijd nemen voor zijn tweede single. “Ik ben zo blij om eindelijk nieuwe muziek met jullie te delen”, schrijft Duncan vandaag op Instagram. “Love Don't Hate is een lied over vechten om wie je bent en wie je kiest om lief te hebben”, legt hij uit.

Fans moesten lang wachten op de opvolger van Arcade. “Ik wéét gewoon dat het liedje het allerbelangrijkste is”, vertelde Duncan onlangs tegen Songfestival.be. Hij wilde niet overhaasten. “Het zou heel vreemd zijn als ik nu met man en macht zou proberen om razendsnel een nieuw liedje te droppen.”

Duncan werkte voor de opvolger van Arcade niet samen met producer Wouter Hardy, met wie de singer-songwriter maar liefst twee jaar aan Arcade werkte. “Ik vind het jammer dat het zo is gelopen, maar Duncan maakt zijn eigen keuzes”, liet Wouter eerder vandaag weten aan het Algemeen Dagblad.

Luister hieronder naar Duncan zijn single Love Don't Hate It:

Foto: AVROTROS