Chris Zegers presenteert Forever Young

Chris Zegers presenteert Forever Young

Geschreven door Pieter Jongsma

Chris Zegers komt met het nieuwe tv-programma Forever Young, waarin hij op bezoek gaat bij 80- en 90- plussers die onvermoeibaar alles uit het leven halen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, speelt de 98-jarige Amerikaan Mark Sertich twee keer per week een potje ijshockey met zijn vrienden.

Ook de 84-jarige DJ Sumirock uit Japan bruist nog van de energie. De zes hoofdpersonen delen inspirerende verhalen, vertellen over de afgelopen eeuw en laten zien dat leeftijd maar een getal is dat je gewoon kunt negeren.

Chris Zegers: "Forever Young gaat niet over hoe je zo oud mogelijk moet worden, maar over hoe je zo jong mogelijk kunt blijven. Hoe je aangesloten blijft op de energie van het leven. Zin in een nieuwe dag, een nieuwe ontdekking. Het is sommigen van ons gegeven lang te mogen leven. De vraag is: wat doe je daarmee en is het wel een geluk? Door het leven te blijven ontdekken wel. Nieuwsgierig en enthousiast blijven ze op zoek naar het plezier. Iggy Pop is voor mij de bekendste personificatie, hij schreef niet voor niets de song Lust for Life... Wat onze hoofdpersonen allemaal delen: ze staan open. Voor de toekomst. Zonder plan."

Forever Young is vanaf maandag 6 januari te zien om 21.25 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA