Stormloop op eerste kaarten voor Eurovisie Songfestival

Stormloop op eerste kaarten voor Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanmiddag rond 12.00 uur gingen de eerste kaarten voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam in de verkoop. 80.000 mensen proberen een kaartje te scoren voor één van de liveshows. "Er hebben 80.000 mensen in wachtrij gestaan met meer dan 200.000 schermen open", laat een woordvoerder van de NPO weten tegen RTL Nieuws. "Alles is technisch gezien goed gegaan."

Hoeveel kaarten er vanmiddag in de verkoop zijn gegaan is niet helemaal duidelijk. Binnen 20 minuten waren alle kaarten voor de liveshows uitverkocht. "En om 12.35 uur die voor de jury shows en 13.00 uur de familyshows."

In Rotterdam Ahoy kunnen tijdens het Songfestival 65.000 mensen verdeeld over negen shows. "Twee derde van deze tickets zijn beschikbaar voor publiek en fans, en een groot deel hiervan is vandaag verkocht." Overige kaarten zijn voor de deelnemende landen, sponsors en officials. 

De volgende verkoopronde is eind januari. "De verwachting is dat tickets alsnog beschikbaar komen voor het publiek als de exacte plek voor het podium is bepaald en we precies weten hoeveel ruimte we nog nodig hebben voor techniek."

Lees ook: Deze BN'ers presenteren het Eurovisie Songfestival