Zevende seizoen Heel Holland Bakt van start

Zevende seizoen Heel Holland Bakt van start

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De zoektocht naar de beste thuisbakker van Nederland gaat weer beginnen. Vanaf vanavond gaat alweer het zevende seizoen van start. De eerste aflevering is om 21.25 uur, meteen na de finale van Maestro te zien, bij Max op NPO 1.

Het is overigens maar éénmalig dat Heel Holland Bakt om 21.25 uur te zien zal zijn. Volgende week, wanneer het seizoen echt van start gaat, is weer om 20.25 uur te zien. In totaal nemen weer tien hobby bakkers het tegen elkaar op. Wie komt er als beste uit de bus? Wie mag zich de beste thuisbakker van 2020 noemen? Het afgelopen seizoen werd gewonnen door Anna uit Amersfoort.

De presentatie is in handen van André van Duin. Hij staat de thuisbakkers in de tent met raad en daad bij. Hier en daar probeert hij, op zijn Andrés, te helpen. In het verleden is dat wel eens misgegaan. Wat weer voor de nodige hilariteit heeft gezorgd.

De jury bestaat ook dit seizoen weer uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Aan hun de ‘lastige’ taak om al het lekkers te proeven. Zij moeten vervolgens hun oordeel vellen over de gemaakte creaties. Beide juryleden kunnen soms best streng uit de hoek komen. Na iedere aflevering valt voor één thuisbakker het spreekwoordelijk doek en zal de tent moeten verlaten.

Er werd volop nagepraat over Heel Holland Bakt. Dat gebeurde in het programma, Smaakt Naar Meer. Hierin nam André de aflevering door met drie bekende gasten. De thuisbakker die afviel, mocht ook nog even aanschuiven. Helaas kwam daar een einde aan. Het napraatprogramma is komen te vervallen.

Wel is er nu iets nieuws. In het nieuwe programma, Doorbakken, neemt presentatrice Irene Moors, de aflevering door op verschillende locaties. Het zal er anders uit komen te zien dan Smaakt Naar Meer. De eerste aflevering zal op woensdag 25 december te zien zijn bij Max op NPO 1.

Heel Holland Bakt begint vanavond om 21.25 uur bij Max op NPO 1.

Foto: Roland J Reinders