Boerenprotest hindert mogelijk start 3FM Serious Request

Boerenprotest hindert mogelijk start 3FM Serious Request

Geschreven door Daniël Schalk

Het protest van actievoerende boeren op het Mediapark in Hilversum heeft mogelijk gevolgen voor de start van de inzamelingsactie Serious Request van 3FM. De techniek van de radiozender staat nog op het Mediapark, laat een woordvoerder van de NPO desgevraagd aan RTL Nieuws weten.

De inzamelingsactie The Lifeline, de opvolger van het Glazen Huis, moet vandaag om 12:00 uur van start gaan. Door het boerenprotest kan 3FM hun apparatuur voor Serious Request niet ophalen. “Het is nog maar de vraag of die op tijd in Goes is”, aldus de woordvoerder tegenover RTL Nieuws.

Stichting Bouw in Verzet heeft vandaag uitgeroepen tot nationale actiedag. De bouwers hebben de boeren opgeroepen zich bij het protest aan te sluiten, nu Farmers Defence Force alle acties heeft afgeblazen uit vrees voor forse schadeclaims. Verschillende boeren hebben nu het Mediapark omsingeld.

3FM zamelt dit jaar geld in voor de slachtoffers van mensenhandel. Na het afschaffen van Het Glazen Huis introduceerde 3FM vorig jaar The Lifeline, waarvoor de teams de komende dagen weer bijna 500 kilometer lopen. Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de teams elkaar af bij de Chequepoints.

Foto: NPO 3FM