Annabelle Zandbergen nieuwe presentator Jeugdjournaal

Annabelle Zandbergen nieuwe presentator Jeugdjournaal

Geschreven door Pieter Jongsma

Annabelle Zandbergen is de nieuwe presentator van het NOS Jeugdjournaal. De 29-jarige Annabelle volgt Siham Raijoul op die in november de overstap maakte naar Hart van Nederland. Zo maakte de NOS maandag bekend. Annabelle rondde in 2014 de School voor de Journalistiek in Utrecht af en studeerde aansluitend politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. 

In juli 2018 begon Annabelle bij het NOS Jeugdjournaal als bureauredacteur, sinds afgelopen najaar werkt ze als verslaggever bij het programma. Over haar nieuwe fiunctie zegt ze: "Als kind begreep ik de wereld beter door te kijken naar het NOS Jeugdjournaal. Dat ik nu aan kinderen mag vertellen wat er in de wereld speelt, vind ik een enorme eer."

Chef Ronald Bartlema is blij dat het presentatieteam straks weer compleet is. “Het NOS Jeugdjournaal is een broedplaats voor aanstormend talent. En na een poosje vliegen talenten ook weer uit. In de afgelopen jaren vertrokken Roos Moggré, Pepijn Crone, Milouska Meulens, Robbie Kammeijer, Welmoed Sijtsma en nu dus Siham naar andere programma’s. Dat doet altijd even pijn. Tegelijkertijd is de zoektocht om nieuw talent te vinden, een spannende en leuke zoektocht."

Foto: NOS / Stefan Heijdendael