Vanavond op tv: Dionne Stax maakt debuut bij DNA Onbekend
Bron: AVROTROS / Petra

Vanavond op tv: Dionne Stax maakt debuut bij DNA Onbekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice Dionne Stax maakt vanavond haar presentatiedebuut in het AVROTROS-programma DNA Onbekend. Stax neemt het stokje over van Caroline Tensen die vorig jaar de overstap maakte van AVROTROS naar RTL4.

Dionne Stax gaat op pad met mensen die voor eens en voor altijd het antwoord willen weten op prangende vragen als; is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? In de eerste aflevering spreekt Dionne met Lynda. Zij wil niets liever dan weten of Henk, de man die zij als vader ziet, ook écht haar vader is. 

Henk krijgt op achtjarige leeftijd een ongeluk, waarna hij door een val op zijn kruis onvruchtbaar wordt verklaard. Hij krijgt een relatie met een vrouw en wonder boven wonder krijgen zij twee kinderen; André en Lynda. Wanneer haar moeder overspelig blijkt te zijn, beginnen de twijfels bij Lynda toch toe te nemen. Is Henk wel haar echte vader? Lynda’s moeder is inmiddels overleden. Alleen een DNA-test kan uitsluitsel bieden. 

Daarnaast het verhaal van Jannet. Haar moeder Gerda krijgt na haar scheiding met Albert een relatie met Jan, waarbij ze in de huishouding werkt. 

DNA Onbekend, vanaf vanavond donderdag 30 januari om 20.35 uur op NPO1.