Muziekrecensie: Alicia Keys - Underdog
Bron: Pixabay

Muziekrecensie: Alicia Keys - Underdog

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Om de week recenseert Sebastiaan nieuwe muziek. Welke nummers belanden in zijn playlist? En bij welke artiest zet hij voortaan de radio snel uit? Vandaag: Underdog van Alicia Keys.

De Amerikaanse zangeres verrast mij met haar nieuwste single Underdog. Ik hoorde hem onlangs voorbijkomen en werd meteen enthousiast. Ik wist meteen dat het de stem van Alicia was. Zij heeft zo’n herkenbaar geluid, dat je het meteen hoort dat zij het is. Ik word meteen vrolijk van het nummer.

De melodie ligt fijn in het gehoor. Het is een melodie die je niet snel meer vergeet. De tekst is bovendien ook heel erg goed. Alicia zingt over iemand die laag in de maatschappij staat, iemand waar mensen niet veel van verwachten. Maar juist deze persoon kan je wel eens positief verrassen.

Ik ben heel blij dat Alicia dit nummer heeft uitgebracht. Dat belooft heel veel voor haar nieuwe album, die zij op 20 maart uitbrengt. Als alle nummers zo goed worden als Underdog, dan ben zeker van plan om hem aan te schaffen! Van Underdog krijg ik nooit genoeg. Het is een gevoel dat niet snel weggaat bij een nummer. Dat heb ik wel bij meerdere nummers, dus Underdog kan ik nu aan het rijtje toevoegen.

Alicia kreeg bij het maken van haar nieuwe single hulp van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik geen typische Ed-fan ben. Zijn nummer worden grijsgedraaid op de radiozenders: oftewel, zijn nummers worden kapot gemaakt! Ik ga me er zelfs aan irriteren en dat is niet de bedoeling van muziek natuurlijk.

Los van zijn muziek, Ed heeft Alicia dus geholpen. Dat hoor je vrijwel meteen terug in Underdog. Ik vind dat totaal niet storend. Sterker nog, ik word enthousiast van de samenwerking. Ik hoop dat Ed in de toekomst nog veel vaker met andere artiesten gaan samenwerken, want alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen. Underdog is ook echt een fantastisch goed nummer. Luister en oordeel zelf!