Kim-Lian van der Meij: ‘Pottenbakken is leuk én veelzijdig’

Kim-Lian van der Meij: ‘Pottenbakken is leuk én veelzijdig’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Kim-Lian van der Meij heeft inmiddels een hele lijst tv-programma’s op haar naam staan. Van de poppentalentenjacht Popster tot het zondagmiddagprogramma Thuis op Zondag en van de sensationele spelshow Ninja Warrior NL tot het liefdadigheidsprogramma Mag ik jullie oma zijn? Maar daarnaast heeft de veelzijdige tv-presentatrice ook haar eigen pottenbak-bedrijf.

Showbizznetwork.nl belicht de zij-projecten van bekende Nederlanders. Vandaag: Kim-Liam van der Meij.

In 2014 maakte Kim-Lian van der Meij de overstap van de publieke omroep AVRO naar het commerciële SBS6, waar zij in 2018 het programma Stelletje Pottenbakkers presenteerde. Verschillende bekende Nederlanders gingen de strijd met elkaar aan om de mooiste creaties te maken, een tv-show dat mede door Kim-Lian zelf was bedacht. Twee jaar eerder raakte zij namelijk samen met haar zus Dionne verslaafd aan pottenbakken en richtte zij hun eigen bedrijfje op.

‘Binnen een week van alles aangeschaft’

De gezamenlijke liefde voor pottenbakken resulteerde in het bedrijfje Ziss Keramiek. “Pottenbakken is leuk én veelzijdig: van klei kun je alles maken. Borden, mokken, vazen, een wapenschild, sieraden”, vertelde Kim-Lian in 2018 aan Vriendin.nl. De hobby ontstond als cadeau voor hun moeder. “Als verrassing gingen we met onze moeder en ons andere zusje Kelly pottenbakken. We kregen allemaal een schort om, gingen aan de slag en aan het eind van de dag vonden vooral Kim en ik het zó leuk, dat we binnen een week van alles hebben aangeschaft om thuis verder te kunnen”, vertelde Dionne.

Mediapersoonlijkheid Patricia Paay was een van de deelneemsters van Stelletje Pottenbakkers op SBS6. Paay trok zich na het uitlekken van seksueel getinte privévideo’s in februari 2017 terug uit de spotlights, maar maakte met haar deelname aan het pottenbak-programma haar comeback op de Nederlandse televisie. “Het heeft een soort therapeutische werking voor haar, waardoor alle stress van het afgelopen vreselijke jaar van haar afglijdt”, vertelde Kim-Lian in 2018 aan De Telegraaf.

‘We kunnen er nog iets mee verdienen ook’

De pottenbak-kunsten van de BN’ers trapte af met een veelbelovende 692.000 kijkers, maar de finale trok uiteindelijk 494.000 kijkers. SBS6 heeft nog geen tweede seizoen van Stelletje Pottenbakkers bestelt, maar Kim-Lian gaat vrolijk door met haar eigen pottenbak-bedrijf. “Het was hartstikke leuk en redelijk goed bekeken. Maar niets is zo veranderlijk als de tv-wereld”, zei ze in april 2019 tegen De Telegraaf. Het bedrijfje van Kim-Lian en haar zusje loopt wel goed. “We hoeven niet alleen te investeren in onze hobby, maar we kunnen er nog iets mee verdienen ook”, zei ze tegen Vriendin.nl.