Vanavond op tv: Özcan Akyol knipt gasten & de Van Rossems weer op reis
Bron: Daniël Cohen

Vanavond op tv: Özcan Akyol knipt gasten & de Van Rossems weer op reis

Geschreven door Pieter Jongsma

Özcan Akyol begint vanavond met zijn nieuwe tv-programma De Geknipte Gast. In het tv-programma praat hij elke week in een kapperszaak met een prominente Nederlander, die het middelpunt van een actuele of culturele gebeurtenis is. Zo gaat Özcan onder andere in gesprek met Rob Jetten, Loretta Schrijver, Ronald de Boer en Marlijn Weerdenburg.

Eus zijn eerste klant is Thomas Erdbrink, die voor het eerst in tien jaar tijd voet zet in een Nederlandse kapperszaak. Hoewel Iran het wereldnieuws bepaalt, mag de correspondent sinds vorig jaar april geen verslag meer doen van zijn thuisland. Özcan vraagt hem, net voor zijn terugreis naar Iran, hoe zijn leven er nu uitziet en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.

Voorafgaand aan De Geknipte Gast start op NPO 2 het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Hier zijn de Van Rossems. Opnieuw gaat De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent op stap in Nederland, zo zijn zij in het nieuwe seizoen onder andere in Leeuwarden, Leiden, Antwerpen en Gouda.  

Na het uitstapje van Maarten en Vincent naar Duitsland voor Broeders in Berlijn, zijn zij nu weer met ze drieën. Zus Sis doet volop mee en speelt weer een belangrijke rol bij de verkenningstochten van een zestal steden. De Van Rossems vertellen over die steden als vanouds: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

Hier zijn de Van Rossems is vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 2, met aansluitend De Geknipte Gast.