RADIONL woedend op organisatie RadioRing: ‘Ze passen de regels aan als winnaar hun niet zint’
Bron: AVROTROS / Elvin Boer

RADIONL woedend op organisatie RadioRing: ‘Ze passen de regels aan als winnaar hun niet zint’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Radiozender RADIONL is boos op de organisatie van de Gouden RadioRing. RADIONL-directeur Nico Silvius snapt niet waarom zijn radiozender van AVROTROS niet meer mee mag doen met de radio-verkiezing, terwijl de zender in 2009 de RadioRing al eens won. Dat laat Silvius aan Showbizznetwork.nl weten.

Silvius vindt dat AVROTROS een vies spelletje speelt. “Ze hebben nadat wij gewonnen hadden de spelregels aangepast”, zegt hij. Toen twee jaar geleden de christelijke zender Groot Nieuws Radio de Ring won, deden ze het volgens hem weer. “Als een omroep wint welke ze niet willen, passen ze de spelregels aan.”

De directeur van RADIONL uitte vorige week via Facebook zijn kritiek. Hij noemde het ‘onbegrijpelijk, belachelijk en kinderachtig’ dat RADIONL niet meer mee mag doen aan de verkiezing. “Ze weten dat we grote kans maken om te winnen en dan sluiten ze die die zenders uit!”, reageert hij tegenover Showbizznetwork.nl.

AVROTROS kan zich niet vinden in de kritiek van Silvius. Volgens de omroep, die de verkiezing organiseert, is er een legitieme reden om RADIONL uit te sluiten van deelname. “Omdat RADIONL niet is aangesloten bij de NPO, de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) of op programma-niveau deelneemt het NLO (Nationaal Luister Onderzoek), staan ze niet in de keuzelijst”, laat een woordvoerder weten. 

Omdat RADIONL volgens AVROTROS niet aan hun eisen voldoet, is deelname aan de verkiezing niet mogelijk. RADIONL-directeur Nico Silvius bestempelt dit als onzin. “RADIONL heeft een Nederlandse licentie en toestemming van het CvdM”, laat hij aan ons weten. Daarnaast neemt RADIONL ook gewoon deel aan het luisteronderzoek.