Eddy Zoëy gaat wekelijkse talkshow presenteren
Bron: RTL

Eddy Zoëy gaat wekelijkse talkshow presenteren

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Eddy Zoëy is vanaf april te zien als talkshowhost van de nieuwe wekelijkse talkshow Dit is mijn Keus bij RTL 5. Hierin ontvangt Eddy Zoëy verschillende gasten die een bijzondere keuze in hun leven gemaakt hebben en een fascinerend en boeiend verhaal hebben.

Iedere show behandelt een spraakmakend en/of opmerkelijk onderwerp waarbij sommige gasten een zelfde soort verhaal delen en anderen juist door een hele andere ervaring een tegenovergestelde mening hebben. Het programma is gebaseerd op de populaire Franse talkshow C'est mon Choix.

De thema's van de shows prikkelen niet alleen de nieuwsgierigheid van de kijker, maar ook van het publiek in de zaal. In deze zogeheten audience participating talkshow heeft het aanwezige publiek een actieve rol en krijgen zij de gelegenheid om in de show vragen te stellen aan de gasten.

"In een tijd dat er onderling nog maar weinig 'gesprek' wordt aangegaan, en menig mens ongenuanceerde meningen op social media slingert, komt er eindelijk weer eens een programma waarin we met elkaar kunnen praten wanneer er grote meningsverschillen zijn." 

Zoey vervolgt: "In 'Dit is mijn keus' gaan we de dialoog aan met mensen die hun eigen, wellicht soms op het eerste oog, afwijkende keuze hebben gemaakt. In dit programma gaan we geen onderwerp én geen discussie uit de weg, maar belangrijk is dat we ondanks meningsverschillen iedereen en elkaar met respect gaan behandelen."

Dit is mijn Keus is vanaf april te zien bij RTL5.