Montaigne namens Australië naar het Songfestival
Bron: Facebook

Montaigne namens Australië naar het Songfestival

Geschreven door Frank Hoks Laatste update:

Montaigne zal Australië vertegenwoordigen in Rotterdam. Om 10:00 uur Nederlandse tijd (ergens in de avond aan de andere kant van wereld) was het tijd voor Australië om hun afvaardiging te kiezen. Vooraf aan de show waren er 2 grote favorieten als we de gokkantoren mochten geloven. Zowel Montaigne als Vanessa Amorosi maakte ongeveer 25% kans op de eindoverwinning .

 Na 10 optredens & ongeveer 30 reclameblokken (waar RTL & SBS vergeleken nog  meevallen) was het dan eindelijk tijd voor de Jury om haar punten te geven. Al snel bleek dat de Bookmakers er een goed oog voor hadden. De top 3 van de Jury´s was precies de volgorde van de Bookmakers. Montaigne pakt een lichte voorsprong waarbij de nummer 2, 3 & 4 dicht bij elkaar stonden.

Bij de Televoting was het ook dezelfde top 3 over, al was dit wel in een andere volgorde. Vanessa Amorosi werd 3de wat later ook haar eindrangschikking bleek te zijn. De strijd ging tussen Montaigne & Casey Donovan. Ondanks dat Casey Donovan de meeste stemmen kreeg van het publiek thuis was de voorsprong die Montaigne met de jury had opgebouwd toch groot genoeg waardoor zij haar vlucht kan boeken naar Rotterdam in Mei

Australië neemt deel aan de eerste halve finale op 12 mei. Zij zal in de eerste helft van de halve finale optreden.