Marleen Brouwer: ‘Ik heb het Songfestival in de baarmoeder al meegekregen’

Marleen Brouwer: ‘Ik heb het Songfestival in de baarmoeder al meegekregen’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Hoewel chef-kok Marleen Brouwer (32) de avond van de historische overwinning van Duncan Laurence moest werken in haar eigen restaurant, kreeg ze elke minuut van de finale mee. “Toen het verlossende woord eruit was en we wisten dat Nederland gewonnen had, wisten alle gasten dat ik naar het Songfestival keek”, blikt de restauranteigenaresse terug. Marleen staat er bekend om dat zij haar keuken altijd keurig op orde heeft, maar dat was die avond wel even anders. “Ik gilde net zo hard als Emma Wortelboer en het ijs zat letterlijk tegen de muur.”

Songfestival Update interviewt elke week Songfestival-fans over hun eerste herinneringen aan het Songfestival, hun fan-schap én het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Op 7-jarige leeftijd mocht de nu 32-jarige Marleen Brouwer voor het eerst écht laat opblijven om naar het Eurovisie Songfestival te kijken, maar toch denkt zij dat ze al veel eerder in aanraking kwam met het festival. “Ik ben van mening dat ik het Songfestival in de baarmoeder al heb meegekregen.” Daar hoorde ze ook voor het eerst een van haar favoriete nummers. “Het mooiste nummer die ik voor mijn geboorte al heb gehoord is Hold Me Now, die Johnny Logan in 1987 zong.”

Ondanks haar grote passie voor het Songfestival, zijn er maar weinig mensen met wie zij dit kan delen. “Mijn ouders zagen wel hoe mooi ik het vond. Mijn vader besloot zich letterlijk ieder jaar weer op te offeren om het met mij te kijken”, blikt ze terug. Marleen heeft inmiddels een lieve vriendin waarmee zij haar passie wél kan delen. “Mijn man daarentegen kijkt alleen als er schaars geklede dames voorbij huppelen en dan maakt het voor hem niet uit of ze wel of niet kunnen zingen.”

Restaurant

Marleen keek de finale van het Songfestival vorig jaar in de keuken van haar eigen restaurant, dat vorig jaar bekroond is met een Michelinster. “Ik volgde de finale op een klein iPadje, die zo hard stond dat ik hem overal in de keuken kon horen.” Toen bekend werd dat Duncan Laurence gewonnen had, zat het restaurant van Marleen nog bomvol. “Ik liet even alles letterlijk vallen. Toen het verlossende woord eruit was en we wisten dat Nederland gewonnen had, hadden alle gasten door dat ik naar het Songfestival aan het kijken was. Ik gilde net zo hard als Emma Wortelboer dat de kok naast mij bijna doof werd en het ijs zat letterlijk tegen de muur”, vertelt Marleen.

De restauranteigenaresse uit Drenthe heeft nog geen nagerecht naar Songfestival-winnaar Duncan Laurence vernoemd. “Ik denk dat hij eerst een paar dessert moet komen proeven en dan zijn favoriet moet aanwijzen. Wie weet gaan we het dessert dan wel dopen”, zegt Marleen. “Nu moet ik zeggen dat de achternaam van Emma Wortelboer sneller te linken is aan een leuk dessert.”

Rotterdam

Marleen zal dit jaar tijdens het Songfestival niet in de keuken staan, want 30 januari heeft zij tijdens de tweede ronde van de kaartverkoop tickets gescoord voor de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. “Tijdens de eerste ticketronde was ik helaas niet een van de gelukkigen. Ik wilde echt super graag naar een liveshow, het liefste naar de finale natuurlijk. Nu kijken we de finale thuis met vlaggetjes. Of misschien in Rotterdam in een superleuk kroegje met een groot scherm.”

Wij interviewen 10 grote Songfestival-fans. Eén van hen wordt door jullie uitgeroepen tot de allergrootste Songfestival-fan van Nederland! Stemmen kan door dit Facebook-bericht te liken. Het bericht met de meeste likes wint! Volgende week dinsdag verschijnt er weer een nieuw interview.