Muziekrecensie: Taylor Swift – The Men
Bron: Wikimedia / Glenn Francis

Muziekrecensie: Taylor Swift – The Men

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Om de week recenseert Sebastiaan nieuwe muziek. Welke nummers belanden in zijn playlist? En bij welke artiest zet hij voortaan de radio snel uit? Vandaag: The Men van Taylor Swift

Ineens was hij daar, de nieuwste single van Taylor Swift. De titel van haar nieuwste single heeft als titel The Men gekregen. Het nummer is te vinden op haar laatste album, Lover. Het album heb ik inmiddels al grijs gedraaid. Het nummer The Men is mij meteen al opgevallen. Ik heb alleen nooit gedacht dat het als single uitgebracht zou gaan worden. 

Het nummer gaat over het verschil tussen mannen en vrouwen. ‘Als ik een man was, dan zou ik dé man zijn’ is een zin die voorkomt in The Men. De melodie spreekt mij meteen aan. Het is uptempo, vrolijk en ligt erg prettig in het gehoor. Het is voor mij een typisch Taylor nummer. 

De boodschap wordt op een mooie manier verteld. Dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen is algemeen bekend. Maar eigenlijk zouden de verschillen er niet toe moeten doen. Hier heeft Taylor wel over nagedacht. De videoclip lijkt een beetje op een tekenfilm. Toch kreeg ik, als kijker naar de videoclip, wel meteen het gevoel wat Taylor wil overbrengen. 

The Men is echt een nummer wat zo op de radio gespeeld kan worden. Helaas worden niet alle singles van het album Lover gedraaid. Zo was de eerste single, Me! (een duet met Brendon Urie, bekend van Panic! After Disco), niet heel veel op de radio te horen. You Need To Calm Down, één van mijn favoriete nummers van het album, kwam ook al niet vaak voorbij op de radio. 

Het rustige nummer, Lover, was een perfect nummer voor op de radio. Helaas werd dat nummer ook al niet vaak gedraaid. Daarom hoop ik dat The Men wel wat vaker gedraaid gaat worden. Dat verdient het nummer wel. Het is een typisch Taylor nummer met een mooie boodschap. Deze stijl van Taylor kan ik wel waarderen. 

Nu kan Taylor in mijn ogen al weinig verkeerds doen. Haar laatste album, Lover, is echt één van mijn favoriete albums van dit moment. Er staan zoveel verschillende nummers op, ieder met een eigen boodschap en betekenis. Dat is wel de kracht die muziek soms kan hebben. 

Ik vind The Men echt een heel goed nummer. Hier heeft Taylor goed aangedaan om juist dit nummer als single uit te brengen. Nu maar hopen dat het een hit gaat worden. Aan de views op YouTube zal het zeker niet liggen. Binnen slechts vier dagen hebben al meer dan vier miljoen mensen de videoclip bekeken.