Vanavond op tv: Floortje Dessing ontmoet oude bekenden in Terug Naar Het Einde
Foto: BNNVARA

Vanavond op tv: Floortje Dessing ontmoet oude bekenden in Terug Naar Het Einde

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Floortje Dessing is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. De afgelopen zes jaar bezocht de presentatrice de meest bijzondere plekken ter wereld en ontmoette veel inspirerende mensen die hun droom achterna zijn gegaan. Nu gaat zij terug naar deze mensen.

In Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld gaat Floortje terug naar mensen die ze de afgelopen jaren bezocht. Hoe is het nu met de Amerikaanse Maggie in Nepal? Hoe gaat het met de krachtige ‘oervrouw’ Miriam en haar oudere echtgenoot in Nieuw-Zeeland? En hoe vergaat het dierenarts Joe op het extreem geïsoleerde eiland Sint-Helena? Wonen ze nog aan het einde van de wereld of heeft hun leven een bijzondere wending genomen?

Naast vijf afleveringen met oude bekenden reist Floortje ook met Het Rode Kruis terug naar Jemen, het land waar nog steeds een enorme humanitaire ramp plaatsvindt. Ze maakt daar het verhaal dat ze eerder niet kon maken omdat ze het grootste deel van haar verblijf in een schuilkelder zat en voortijdig het land moest verlaten. 

Floortje heeft nog regelmatig contact met de mensen die zij tijdens haar reizen heeft ontmoet. "Voor veel van onze hoofdpersonen is er na mijn eerste bezoek flink wat veranderd. Dat was voor mij aanleiding om deze serie te gaan maken", vertelt zij. "Het is ook een vraag die veel kijkers stellen bij het zien van onze reportages: houden ze dit vol? Blijft zo’n paradijs aantrekkelijk? Of in het geval van Maggie: gaat het haar lukken om haar droom te verwezenlijken om naast een weeshuis ook een school te bouwen om kinderen een toekomst te bieden?"

Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf vanavond om 20:25 uur te zien op NPO 1.