Verenigingen verbinden zich ook met ORANJE Koningsdag
Bron: Pixabay

Verenigingen verbinden zich ook met ORANJE Koningsdag

Geschreven door Pieter Jongsma

Leden van maarliefst 200 verenigingen in en rond Alkmaar maken kans op geld voor hun clubkas. Het nieuwe Oranje Koningsdag feest in Alkmaar en Amersfoort stelt kaarten beschikbaar om door te verkopen. "Niet alleen een mooie actie met extra voordeel voor de verenigingsleden, maar ook met het oog op de verbindende factor die het festival wil uitstralen", laat het festival weten.

Met maarliefst 50 acts op twee verschillenden plaatsen maakt Oranje Koningsdag dit jaar een begin met een nog veel ambitieuzer plan. Het nieuwe festival wil koningsdag echt tot een dag maken waarbij verbinding centraal staat en vertaald wordt naar verschillende feesten door het hele land. In 2020 te beginnen bij Alkmaar en Amersfoort. Zo staat ORANJE Koningsdag voor feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en vooral verbinding. 

Daarnaast introduceert de organisatie van het festival een bijzondere actie om ook binnen het verenigingsleven deze verbinding nog concreter op te zoeken. ORANJE Koningsdag geeft leden van ruim 200 verenigingen namelijk de gelegenheid om te profiteren van het festival en een bijdrage voor de clubkas op te halen. De actie start op 5 maart. Vanaf dat moment zijn de speciale kaarten enkel via de leden van de verschillende verenigingen beschikbaar tegen gereduceerd tarief. 

De organisatie laat hierover weten: “Het is een mooie win-win situatie. Wij stellen onze tickets graag ter beschikking om echt in te zetten op die verbinding. Natuurlijk speelt de promotionele waarde voor ORANJE Koningsdag een rol. Echter hopen wij hiermee met name die verbindende sfeer die op koningsdag door het hele land merkbaar is nog beter naar het festivalterrein te vertalen."

Eerder werd al bekend dat onder andere Bassjackers, Bizzey, Donnie, Brennan Heart, Kris Kross Amsterdam, Wolter Kroes en Sam Feldt op een van de drie stages staan in Alkmaar. In Amersfoort zijn dat o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Feest DJ Ruud, Josylvio en een Vunzige Deuntjes stage met Yung Felix als een van de vele live acts.