Muziekrecensie: Katy Perry – Never Worn White
Bron: Pixabay

Muziekrecensie: Katy Perry – Never Worn White

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Om de week recenseert Sebastiaan een nieuw nummer. Welke muziek is nieuw, welke muziek is goed of juist niet? Is het de moeite waard om naar te luisteren? Of is het beter om snel de radio uit te zetten wanneer je het hoort?

In deze editie staat de nieuwste single van Katy Perry centraal. De Amerikaanse zangeres bracht onlangs de single, Never Worn White, uit. Het is een heel persoonlijk nummer van Katy geworden. Het gaat over haar huwelijk met acteur Orlando Bloom. In het nummer zingt ze over dé vraag, waarop ze volmondig ‘ja’ heeft gezegd. 

Deze manier van een nummer uitbrengen vind ik heel erg gedurfd. Het is heel persoonlijk, maar wel een inspiratiebron voor nieuwe muziek. De melodie van Never Worn White spreekt mij meteen aan. Vooral de piano invloeden kan ik waarderen. Doordat het een persoonlijk nummer is, komt het ook meteen binnen. 

Het is niet een nummer die ik meteen kan linken aan Katy. Haar muziek kan ik omschrijven als vrolijk, pop met een herkenbare beat. Maar nu ze ineens een persoonlijk nummer uitbrengt, vind ik dat haar muziek breder getrokken kan én mag worden. Ik word hier wel blij van. Ze vertelt een eigen verhaal met haar nieuwe single. 

Aan het einde van de bijbehorende videoclip maakt Katy haar zwangerschap bekend. Dat vind ik ook iets heel moois en persoonlijks. Het is een heel originele manier om een zwangerschap bekend te maken. Ik denk dat we binnenkort meer persoonlijke nummers van Katy mogen verwachten. Haar huwelijk en haar kindje zullen een grote inspiratiebron kunnen zijn. 

Het is een nummer die ik nog niet vaak op de radio gehoord heb. Ik weet ook niet of het echt een nummer voor de radio is. Ik zal er zeker wel naar luisteren. Het is een goed nummer met een persoonlijke boodschap. Dat is wel de kracht van muziek. Ik ben blij met Never Worn White van Katy. Ik hoop op meer van dit soort nummers van haar.

Katy Perry – Never Worn White: