Opnamens Operatie NL Fit van start

Opnamens Operatie NL Fit van start

Geschreven door Pieter Jongsma

De opnames van Operatie NL Fit zijn van start gegaan. Twintig kandidaten hebben tijdens “het moment van de waarheid”op openhartige en emotionele wijze verteld hoe hun dagelijkse leven door overgewicht wordt beheerst.

Allemaal hebben ze maar één doel voor ogen: een fitter, gezonder, slanker en vrolijker leven. Van deze twintig kandidaten zullen er vijf aanvoerders worden gekozen die heel Nederland gaan inspireren en motiveren voor een gezondere levensstijl. Vanaf 19 augustus maakt de AVRO dagelijks één aanvoerder bekend in de Roodshow op Radio 2.

 

“Het moment van de waarheid” is een onderdeel voorafgaand aan de start van Operatie NL Fit. Hierin hebben de twintig kandidaten oog in oog gestaan met psycholoog Steven Pont. Allemaal met dezelfde opdracht om eerlijke en oprechte antwoorden te geven waarom zij hun leven willen veranderen. De samenvatting van “Het moment van de waarheid” is te zien in de eerste aflevering van Operatie NL Fit.

 

Operatie NL Fit gaat levens veranderen en specifiek de levens van vijf bijzondere mensen. Deze vijf zijn de aanvoerders en gaan vanaf 5 september aan de slag. Zij motiveren en inspireren heel Nederland om van een fataal naar een vitaal eetpatroon te gaan en tegelijkertijd conditie op te bouwen met als doel een gewichtsverlies van minimaal 10% en het lopen van een 5km run. De drie coaches Anja Bastings, Oswin Beingsick en Steven Pont staan iedereen bij en bewijzen dat bewegen en bewuster eten het leven de moeite waard maakt.

 

Art Rooijakkers presenteert het programma waarbij heel Nederland wordt gemobiliseerd om gezonder en fitter te leven. Iedereen kan meetrainen, meeleven en meedoen via televisie, radio, internet en hardloopevenementen door heel het land.

 

 

Vanaf 5 september om 20.30 uur op Nederland 1.