Jessica Villerius volgt artsen op IC tijdens coronacrisis
Bron: BNNVARA

Jessica Villerius volgt artsen op IC tijdens coronacrisis

Geschreven door Pieter Jongsma

Filmmaker Jessica Villerius volgt een week lang artsen op de IC tijdens de Coronacrisi in de wereld. Op de IC's van Nederland wordt er dag en nacht gewerkt om zoveel mogelijk mensen er weer bovenop te krijgen. Wat betekent dit voor artsen en specialisten die nu in de ziekenhuizen werken? Hoe gaan zij om met de enorme druk en de race tegen de klok, letterlijk op leven en dood? 

De reportage Levenslust laat zien hoe artsen en medisch specialisten van drie Nederlandse ziekenhuizen zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. Filmmaker Jessica Villerius volgde afgelopen week IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. 

Jessica Villerius: "Het is uitzonderlijk om artsen in deze situatie aan het werk te zien. Ik was geraakt door de manier waarop zij nu moeten werken: volledig ingepakt in beschermende kleding, maar toch met heel veel persoonlijke aandacht voor hun patiënten. De situatie is ook schrijnend: Ik schrok hoe snel corona zich manifesteert. Sommige mensen komen 's ochtends met ademhalingsklachten binnen en overlijden een dag later."

Levenslucht – een week op de IC tijdens corona is woensdag 1 april om 21.30 te zien bij BNNVARA op NPO1.