SBS6 koopt rechten voor natuurdocumentaire BBC
Bron: Pixabay

SBS6 koopt rechten voor natuurdocumentaire BBC

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 heeft de rechten voor de natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa gekocht bij de BBC. De vijfdelige natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa brengt Afrika op spectaculaire wijze in beeld. Van het Atlasgebergte tot aan Kaap de Goede Hoop van Congo tot aan de woeste Atlantische Oceaan. Het verhaal van Afrika wordt verteld door de beroemde en meevoerende stem van David Attenborough. 

De natuurdocumentaire was in 2013 te zien bij de NPO, waar het 2 miljoen kijkers scoorde. Afrika is 's werelds wildste continent. In de vijf afleveringen van de natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa wordt telkens een ander adembenemend natuurgebied van het Afrikaanse continent in beeld gebracht. 

René Oosterman (zendermanager SBS6) over BBC Wildlife: Africa bij SBS6: “De natuurdocumentaire geeft een uniek inkijkje in de natuur zoals hij is; authentiek, puur en spraakmakend. We zijn dan ook trots dat we de afleveringen, inclusief originele stem van David Attenborough, kunnen uitzenden bij SBS6. Wij hopen met het uitzenden van BBC Wildlife: Africa dat we onze kijkers daarmee op dit moment een plezier doen.”

BBC Wildlife: Africa, vanaf zondag 17 mei 20.30 uur bij SBS6.