Throwback - Duncan Laurence schrijft geschiedenis: ‘Ongelofelijke rollercoaster’

Geschreven door Daniël Schalk

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

Het is vandaag precies één jaar geleden dat Duncan Laurence namens Nederland het Eurovisie Songfestival won. De singer-songwriter was 44 jaar na de laatste overwinning van Nederland de grote favoriet en ging er uiteindelijk ook met de winst vandoor. Duncan stond in de voorspellingen al maanden bovenaan, maar hij bleef naar eigenzegge ‘realistisch’. “Alles kan gebeuren”, zei hij een maand voor het Songfestival tijdens het promo-evenement Eurovision in Concert in Amsterdam.

Dromen

De slogan van het Eurovisie Songfestival 2019 was Dare to Dream en de droom van Duncan werd werkelijkheid. “Mijn droom is net uitgekomen. Dat is het meest bijzondere gevoel dat je ooit zal voelen. Dus blijf dromen, want je hebt niks te verliezen”, zei hij na zijn overwinning. Duncan trad in de voetsporen van Getty Kaspers, die Duncan de winst gunde. “Ik zou het prachtig vinden als we kunnen zeggen dat we weer een winnaar hebben”, zei Getty een maand voor het Songfestival.

Knijpen

Duncan was na zijn winst ineens wereldberoemd. “Het was een ongelofelijke rollercoaster”, zei hij onlangs over zijn Songfestival-avontuur. “Er waren momenten dat ik mezelf hard moest knijpen om mezelf te overtuigen dat ik niet aan het dromen was”, vervolgde hij. Het leven van Duncan is na het Songfestival compleet veranderd. “Na al de jaren van het toewerken naar dit punt, voel ik me zo gelukkig om deze kans te hebben in het leven”, schreef de singer-songwriter eind 2019 op Instagram.