Vanavond op tv: Hart van Nederland debuteert in nieuwe studio
Bron: Instagram

Vanavond op tv: Hart van Nederland debuteert in nieuwe studio

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Hart van Nederland en Shownieuws komen vanavond voor het eerst vanuit hun nieuwe studio in Hilversum. De actualiteitenprogramma’s van SBS6 verruilen het lichtblauwe decor in Amsterdam voor een greenscreen-studio in Hilversum, waar nu het weerbericht van SBS6 al vanuit wordt gemaakt.

SBS6 heeft de introductie van de nieuwe studio niet groots aangekondigd. De familiezender lijkt ervoor te hebben gekozen om geluidloos van studio te wisselen. Ook de logo’s van de actualiteitenrubrieken hebben een opfrisbeurt gekregen, zo bleek eerder uit uitgelekte beelden van de nieuwe studio.

Op die eerder uitgelekte beelden van Shownieuws-presentatrice Celine Huijsmans lijkt het erop dat er voor de kijker niet heel veel veranderd. De nieuwe desk lijkt vrijwel identiek aan de huidige desk en achter de presentatoren staat weer een grote foto over het onderwerp, net zoals voorheen het geval was.

De verhuizing van Hart van Nederland en Shownieuws naar Hilversum had op maandag 15 juni al zullen plaatsvinden, maar werd toen toch uitgesteld omdat zij tegen ‘een paar operationele zaken’ waren aangelopen. “Die moeten voor de verhuizing worden opgelost”, liet Talpa aan Showbizznetwork.nl weten.

De nieuwe studio is vandaag voor het eerst te zien op SBS6, eerst in de vroege editie van Hart van Nederland om 17:45 uur en vanaf 22:30 uur in de late editie en in Shownieuws.