Wilma Haan nieuwe adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws
Bron: NOS

Wilma Haan nieuwe adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws

Geschreven door Pieter Jongsma

Wilma Haan is benoemd tot lid van de hoofdredactie van NOS Nieuws. Zij volgt Aletta Oosten op, die hoofd wordt van de afdeling Evenementen bij de NOS. Dat heeft de NOS laten weten.

Marcel Gelauff: “Haar loopbaan is een brede en veelzijdige voorbereiding op haar functie bij de NOS. Uit alles blijkt dat Wilma een groot hart heeft voor het journalistieke handwerk, voor het belang van journalistiek voor een open en vrije samenleving, en voor de journalisten die daar elke dag hun best voor doen. Ook heeft ze door haar ervaring een open oog voor de druk waaronder een redactie als die van NOS Nieuws moet werken.

Wilma Haan: "Als nieuwsjunk in hart en nieren kan ik mij geen mooiere plek voorstellen dan deze, in het hart van de Nederlandse nieuwsjournalistiek. Met ontzettend veel enthousiasme en enige trots voeg ik me vanaf september bij de mooie en professionele (hoofd)redactie van de NOS. Ik kijk ernaar uit mijn steentje te gaan bijdragen aan de belangrijkste taak van de NOS: betrouwbare en toegankelijke journalistiek leveren voor iedereen in Nederland. En dat op alle platformen die die enorme doelgroep maar wil.”