Vanavond op tv: Richard Groenendijk maakt debuut als quizmaster
Bron: BNNVARA

Vanavond op tv: Richard Groenendijk maakt debuut als quizmaster

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanaf vanavond is Richard Groenendijk te zien als quizmaster in de nieuwe spelshow Hard Spel. In het spel met humor nemen vier kandidaten het tegen elkaar op. Iedere kandidaat heeft een eigen specialisme. Zij moeten dat van zichzelf en van de anderen zien te weten. Maar ook het specialisme van de presentator speelt een belangrijke rol. 

Wel is er iets bijzonders aan Hard Spel. De vragen kunnen ‘gestolen’ worden. Maar als deze vraag fout beantwoord is, dan heeft de kandidaat wel een probleem. Volgens Richard is Hard spel een groot succes in het buitenland. Omroep BNNVARA heeft er wel iets in gezien en zet de populaire cabaretier op Hard spel. 

Het is voor het eerst dat Richard een spelprogramma presenteert. Eerder werd hij nog genoemd als opvolger van Paul de Leeuw bij Ranking The Stars. Maar daar bedankte Richard voor. Niet veel later verhuisde Ranking The Stars van BNNVARA naar RTL. Inmiddels heeft Paul de presentatie hiervan weer op zijn rekening genomen. Overigens keerde Richard niet terug als panellid. Mogelijk is hij in het nieuwe seizoen wel weer te zien.

Hard Spel is iedere zaterdagavond om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.