Carola Schouten en Jaap Goudsmit in Zomergasten
Bron: Diederick Bulstra Photography

Carola Schouten en Jaap Goudsmit in Zomergasten

Geschreven door Pieter Jongsma

Minister van Landbouw Carola Schouten en Viroloog Jaap Goudsmit zijn de laatste gasten van het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten. Dat heeft de omroep laten weten. Eerder werd bekend dat actrice Nazmiye Oral, strafrechtadvocaat Inez Weski en rapper Typhoon te gast zijn bij Janine Abbring.

Jaap Goudsmit is wetenschappelijk directeur van het Human Immunomics Initiative van de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Hij geldt als één van de belangrijkste aidsonderzoekers ter wereld. Ook is hij expert op het gebied van vaccinontwikkeling en veroudering van het immuunsysteem. 

Carola Schouten maakte in 2011 haar entree in de landelijke politiek als kamerlid voor de ChristenUnie. In 2017 werd ze beëdigd als Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en vicepremier in het derde kabinet Rutte. Haar portefeuille brengt ingewikkelde dossiers en moeilijke keuzes met zich mee.

Carola Schouten over VPRO Zomergasten: ‘Als kijker geniet ik van Zomergasten als een gast mij meeneemt in zijn of haar denkwijze. Ik zie ernaar uit een kijkje te geven in mijn wereld, waar ik van kan genieten, wat mij bezighoudt. Daarbij horen ook zwaardere thema’s zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid.‘