Vanavond op tv: Gedoodverfde Jinek-opvolger Nadia Moussaid terug op late avond
Bron: VPRO

Vanavond op tv: Gedoodverfde Jinek-opvolger Nadia Moussaid terug op late avond

Geschreven door Daniël Schalk

Nadia Moussaid maakt vanavond haar presentatiedebuut in de talkshow Op1. Samen met journalist Pieter van der Wielen verzorgt Moussaid vanavond de eerste uitzending van de VPRO, die deze zomer de vrijdagavonden van het praatprogramma overneemt. Voorheen verzorgde BNNVARA de vrijdag-show.

De late avond is geen onbekend terrein voor Nadia Moussaid. In augustus 2018 verving Nadia talkshowkoningin Eva Jinek tijdens haar zwangerschapsverlof. Door haar tijdelijke talkshow Laat op Eén was Nadia lange tijd de gedoodverfde opvolger van Eva, toen zij haar overstap naar RTL4 aankondigde.

Het publiek zag Nadia graag de plek van Jinek overnemen. Nadia kreeg in een poll van het AD maar liefst 42 procent van de 41.000 stemmen, waarmee zij bovenaan stond. Dionne Stax volgde met 32 procent. Uiteindelijk koos de Publieke Omroep (NPO) voor vijf wisselende duo’s, zonder Nadia of Dionne.

Op1 gaat deze hele zomer door, maar wel met twee nieuwe duo’s. Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink gaan met vakantie en worden op EO-dinsdag tijdelijk vervangen door Margje Fikse en Kefah Allush. De vrijdag van BNNVARA komt nu in handen van de VPRO met Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen.

Op1 is iedere werkdag rond 22:20 uur te zien op NPO 1.