Vanavond op tv: Ewout Genemans komt met opvolger Bureau Burgwallen
Bron: RTL

Vanavond op tv: Ewout Genemans komt met opvolger Bureau Burgwallen

Geschreven door Pieter Jongsma

Programmamaker Ewout Genemans start vanavond met de opvolger van het succesvolle programma Bureau Burgwallen. Ewout loopt in het programma Bureau 040 mee met de Eindhovense politie. Van spectaculaire achtervolgingen, aanhoudingen en invallen tot emotionele en bijzondere gesprekken met de agenten.  

Eindhoven is met ruim 230.000 inwoners de vijfde stad van Nederland en kampt met uiteenlopende vormen van criminaliteit. “De afgelopen 6 maanden heb ik van dichtbij mogen ervaren hoe het werk van de agenten in Eindhoven eruit ziet en vooral wat de impact daarvan is. En dat was interessant, maar soms ook best heftig. Schietpartijen, huiselijk geweld en veel drugscriminaliteit. In Eindhoven was het nooit rustig", zegt Ewout.

Ranking the Stars

Presentator Paul de Leeuw keert vanavond terug met een nieuw seizoen van Ranking the Stars. Paul legt de tien bekende sterren tien vragen voor die ook voorgelegd aan de gewone Nederlanders. Onder andere Patricia Paay, Ryanne van Dorst, Imanuelle Grives, Kjeld Nuis, Henk Krol en Famke Louise zijn te zien. Het programma volgt net als alle andere programma's de corona-richtlijnen van het RIVM op.

Bureau 040 is vanaf vanavond, iedere woensdag, om 21:30 uur te zien bij RTL4. Ranking the Stars is daarvoor om 20:30 uur te zien bij zusterzender RTL5.