Rutte geeft nieuwe persconferentie: Nederland terug in lockdown?
Bron: RVD

Rutte geeft nieuwe persconferentie: Nederland terug in lockdown?

Geschreven door Daniël Schalk

Twee weken na de aanscherping van de coronamaatregelen geven premier Rutte en minister De Jonge een nieuwe persconferentie. Er worden vanavond nieuwe coronamaatregelen verwacht, waarmee Nederland mogelijk weer teruggaat naar de intelligente lockdown van begin dit jaar.

Het aantal besmettingen blijft toenemen en strengere coronamaatregelen lijken daardoor onvermijdelijk om het toenemende aantal coronabesmettingen in Nederland een halt toe te roepen. Maandagmiddag meldde het RIVM weer 6854 nieuwe besmettingen, bijna 500 meer dan zondag.

Afgelopen zondag heeft het kabinet in het Catshuis gesprekken gevoerd over de nieuwe maatregelen. Haagse bronnen van de NOS en RTL Nieuws zeggen dat er geen nieuwe lockdown komt, maar dat nieuwe regels de contacten en reisbewegingen van Nederlanders moeten beperken.

Voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care pleitte afgelopen zaterdag in het AD zelfs voor een volledige lockdown, in plaats van een intelligente lockdown. “Geen intelligente lockdown of iets dergelijks, maar een volledige. Anders verandert er niets”, zei hij.

De persconferentie is vanavond om 19:00 uur te zien op NPO 1, RTL4 en SBS6.