Soapie Everon Jackson Hooi op zwemles voor Robinson

Soapie Everon Jackson Hooi op zwemles voor Robinson

Geschreven door Pieter Jongsma

Everon Jackson Hooi heeft zijn verblijf op een onbewoond eiland goed voorbereid. De soap-acteur, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, nam voor zijn deelname aan Expeditie Robinson privézwemlessen. "Ik kon niet zwemmen", vertelde Hooi dinsdag tijdens de najaarspresentatie van RTL.

Everon twijfelde lang over zijn deelname aan Expeditie Robinson, waarin een groep bekende Nederlanders moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Toch zou de 31-jarige op Curaçao geboren acteur zo weer meedoen. "Maar dan wel met andere mensen", vertelde Hooi, die naar eigen zeggen het buitenbeentje was. "Ik kon niet echt aansluiting vinden."

Vooral met rapper Negativ botste het. Naast Hooi en Negativ nemen onder meer Sanne Vogel, Geraldine Kemper en Kees Boot deel aan het survivalprogramma, dat sinds 2000 wordt uitgezonden.

RTL stuurde BN'ers niet alleen naar een tropisch eiland, maar ook naar de kou. Voor Expeditie Poolcirkel, dat van de AVRO naar RTL 5 verhuisde, stuurde de zender sterren naar het hoge noorden. Het programma wordt gepresenteerd door ex-soapie Lieke van Lexmond. Welke BN'ers de strijd aan gaan, is nog niet bekend.