Slechtste Chauffeur start met 860 duizend kijkers

Slechtste Chauffeur start met 860 duizend kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma

De Allerslechtste Chauffeur van Nederland trapte dinsdagavond het derde seizoen af met 860 duizend kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het BNN-programma moest ten opzichte van vorig jaar een groot aantal kijkers inleveren. De start van het tweede seizoen boeide nog ruim anderhalf miljoen kijkers.

Het eerste seizoen begon twee jaar geleden met minder dan een miljoen kijkers. De kijkcijfers stegen in de achtste aflevering, toen presentator Ruben Nicolai werd aangereden door een kandidaat en in het ziekenhuis belandde. Voor die uitzending bleven 1,2 miljoen mensen thuis.

De nieuwe zender Fox wist dinsdag op het hoogtepunt 86 duizend mensen aan zich te binden. Een aflevering van The Simpsons om 19.15 uur trok de meeste kijkers. Fox, dat maandag de lucht in ging, trok op de eerste dag op het hoogtepunt 76 duizend kijkers met de tv-serie The Walking Dead.

Het achtuurjournaal was dinsdag het populairst. Hier stemden bijna twee miljoen mensen op af. De wedstrijd van PSV tegen AC Milan, in de play-offs voor de Champions League, trok ruim 1,8 miljoen kijkers. Het Half Acht Nieuws van RTL sluit de top drie met bijna 1,2 miljoen kijkers.