Molspiracy: Verraadt Splinter zich door opvallende uitspraak?

Molspiracy: Verraadt Splinter zich door opvallende uitspraak?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Het begint allemaal in Jaroslavice wat ligt in Tsjechië. De aflevering begint voor mijn gevoel al best eng doordat je iemand hoort lopen in het gebouw waar de kandidaten zich bevinden. De opdracht heet: Door een deur. Alle deelnemers staan in verschillende kamers en in het midden staat een tafeltje met foto’s met de andere kandidaten. Onder deze foto staat een tekst hoe die kandidaat de mol zou spelen. Ook ligt er een envelop en hier in staat beschreven: Zoek naar €250 euro. Ik gok dat die €250 euro op een moeilijke manier verstopt is maar op één of andere manier ook weer heel makkelijk te vinden is.

Tot nu toe heeft merendeel van de kandidaten de €250 euro gevonden. Dit gaat toch veel te makkelijk? En Splinter voegt eraan toe dat het geld misschien wel voor de pot is? Hoezo 'misschien', weet Splinter hier meer? Alle kandidaten hebben de €250 euro gevonden en wordt er keihard op de deur geklopt en schuift er een brief onder de deur door. De kandidaten krijgen de kans om de €250 euro om te ruilen voor een joker. Charlotte, Erik, Florentijn, Joshua, Remco, Splinter en Lakishme besluiten dit te doen en schuiven de €250 euro onder de deur door. Er zit een addertje onder het gras, ik vertrouw dit niet. Ze krijgen er een envelop voor terug. En inderdaad hier zit een joker in, maar niet zoals ze die verwachten. Nee, het is gewoon een speelkaart waar een joker opstaat. Dit was een valstrik, wat stom! 

Rik verschijnt in beeld en verwelkomt de kandidaten. Omdat zeven kandidaten het geld ingeruild hebben voor een nep joker gaat er €1750 euro uit de pot. Ze zijn misleid. Renée, Marije en Rocky hebben wel het geld gehouden. Rik komt met een aanbod en vraagt of ze het geld willen inruilen voor een echte joker, maar dit wel voor de €250 euro. De drie kandidaten stemmen hiermee in en krijgen een echte joker. Dit betekent dus dat er 0 euro in de pot zit. En ze starten de intro, fascinerend dit intro. 

Ze zijn aangekomen in Moravië. Nee toch? Beginnen ze nu al met de laser opdracht? Ja hoor in aflevering 1 en ze beginnen met de wel bekende laser opdracht. Ze moeten zorgen dat ze alle kistjes proberen op te maken met behulp van de juiste letter en de 4 cijfercode. Joshua gaat ervoor en dit doet hij ook erg sportief. Iedereen begint door elkaar heen te schreeuwen. Wat een drama. Erik de Zwart is als eerste af. Hij denkt eigenlijk vrijwel direct al dat misschien de mol hem wel heeft afgeschoten. Het zal mij ook niet verbazen dat de mol lekker meedoet met de schutters. Wat is Renée doof, een mollenactie? Rik verkondigd dat alle kandidaten vanaf nu elkaar kunnen afschieten. Wie het laatste overblijft heeft een vrijstelling voor de test en executie. Ze besluiten om voor het geld te gaan. En ze gezegd is zo gedaan en hebben ze het eerste geld in de pot, namelijk €450 euro.

Dag 2. Aan de ontbijttafel is besloten dat Erik de penningmeester wordt. Ze een moltainbiketocht maken. Haha, wat een leuke woordspeling. Ze moeten 5 duo’s maken en fietsen per duo een deel waarbij ze informatie moeten verzamelen en dit weer doorgeven aan het volgende duo en dit zo verder. Ze kiezen ervoor om voor elke goede vraag €100 euro te verdienen. Want ze konden ook kiezen voor €2000 euro als alle 10 vragen goed wisten te beantwoorden. Wat mij opvalt is dat Joshua echt spontaan de ander kant opkeek en zo een bordje mistte. Verder zie ik niet echt een mollenactie voorbijkomen. Het laatste duo komt bij het eindpunt en hebben niet heel lang meer om de antwoorden in te vullen. Maar uiteindelijk krijgen ze €900 euro voor de pot. Het is tijd voor de test en executie. Al 3 de kandidaten zetten hun joker in. En stemmen alle kandidaten redelijk verschillend. Splinter heeft een groen scherm, Charlotte ook, Lakishme is ook door. Helaas Remco moet deze aflevering Wie is de Mol verlaten.

Dit was alweer de eerste aflevering. Ik vind het nog heel lastig, maar ik denk toch dat ik mijn punten ga inzetten op Rocky en Joshua. En verheug ik mij alweer op volgende week!