Molspiracy: Kajakken pakt dramatisch uit voor Renée

Molspiracy: Kajakken pakt dramatisch uit voor Renée

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

Zoals altijd zien we als eerste de terugblik van vorige week. Wel erg jammer van Erik, het was een leuke kandidaat. Voor mijn gevoel zitten in dat intro echt 100 hints, maar zoals altijd zie ik deze hints nooit. Dat zien we weer op het einde van het seizoen.

Vanaf hangen

Ja! Die schommel van Rocky en Splinter is bekend van de intro, maar dit zegt natuurlijk weer niks voor mijn gevoel. Ze beginnen in een soort escaperoom, waarbij ze een envelop met de antwoorden van de tweede test vasthouden die ze moeten gebruiken voor deze opdracht. Ik ben benieuwd hoeveel kandidaten bij deze opdracht eerlijk gaan zijn en wie niet. En dan krijgen we de eerste vraag ‘Wie denk jij dat de mol is?’ Hierbij verwacht ik niet dat ze allemaal eerlijk gaan zijn.

Joshua zegt dat hij de antwoorden eerlijk invult, en flikt twee keer om een verkeerd antwoord in te voeren. Hij moet ophouden met zo verdacht te doen. Zo gaat het ons wel erg gemakkelijk af als hij de mol zou zijn. Splinter? Ben je serieus? Voer je nou echt ‘mol’ als antwoordt in? Ronde na ronde hebben de kandidaten de code fout. En dan blijkt het een codewoord van twaalf letters te zijn. Om daarachter te komen met 4 hinten of 1 hint. Ik vind het knap! HOE DAN? Joshua, ik geloof jou niet meer.

Renée en Charlotte ontsnappen als eerste en als tweede Joshua en Marije. Het geldkistje wordt na de opdracht verdeeld onder de kandidaten, omdat penningmeester Erik naar huis moest. Na de stemming is Splinter nu de nieuwe penningmeester. Niemand wil dat Joshua het geldkistje bemachtigd. Wat een verassing…

Vertrouwen

Het kajakken pakt voor Renée dramatisch uit, maar ik moet wel toegeven dat ze er altijd helemaal voor gaat. Het ziet er wel allemaal heel spooky uit in de grotten. Het lijkt mij ook best lastig om de Tsjechië taal te onthouden. Ze herhalen de hele tijd dat ze om zich heen moeten kijken en goed moet opletten. Zou hier dan meer achter zitten? We gaan het zien als het andere team aan de beurt is.

Wat gaaf dat het een kantoor is maar dit dan ook een lift is. Ze krijgen te horen dat ze gaan abseilen van dit gebouw. Wat vet! Mag ik ook? En daar is de populaire Wie is de Mol catch. Gaan ze voor het vertrouwen van de kandidaten of voor de vrijstelling. Als Rocky dan nu ook echt de waarheid spreekt en ook echt voor het vertrouwen wil gaan van de kandidaten. Dan twijfel ik nu wel of ze wel de mol is. Ze besluiten om voor het team te gaan en dan niet voor de vrijstelling. Dat is de afspraak tenminste.

Ik kan lastig zien wat er nu echt gebeurd. Splinter heeft geld, Lakshmi heeft ook geld en Joshua ook. Maar Rocky heeft de 2 jokers. Dus dit betekent dat ze nu voor het geld zijn gegaan. En de vrijstellingen uit het spel zijn. Joshua baalt hier wel een beetje van. Het zal ook weer eens niet. Marije deelt haar joker met Lakshmi. Zit er überhaupt een mol in dit seizoen? Want ik word zo van het pad afgegooid wie hier nou eigenlijk aan het mollen is. Charlotte deelt ook de joker met Splinter, alhoewel ze wel dat dat Splinter de mol is. Maar dit als bedankje voor het vertrouwen.

Test en executie

Iedereen gaat wel echt richting Joshua en Marije. Dit is wel iets waar ik zelf ook naar kijk inderdaad. Joshua zegt ‘Ja ik wil wel weten wat er in aflevering 4 gebeurd.’ Ja tuurlijk wil je dat weten Joshua, maar ben jij gewoon niet de mol? Hier gaan we dan! De derde afvaller van dit seizoen. Naarmate de afleveringen optellen en meer kandidaten vertrekken, hoe spannender het wordt…

Wat heeft trouwens Marije in deze aflevering weer een opvallende broekpak aan, maar dit terzijde. HOE DAN? Twee jokers worden er ingezet door Florentijn en hij gaat gewoon naar huis. Dan moet hij toch bijna wel alles op één persoon hebben ingezet. Ik weet het nu niet meer hoor. Ik blijf denk ik toch maar inzetten op Joshua en Marije, maar zeker ben ik hier niet van. Lastig dit!

Tot volgende week!