Koen verbleef slechts 4 nachten op Love Island: ‘Geprobeerd mijn beste kant te laten zien’
Bron: RTL / Nick van Ormondt

Koen verbleef slechts 4 nachten op Love Island: ‘Geprobeerd mijn beste kant te laten zien’

Geschreven door Shannen Stolte

Islander Koen heeft helaas een kort verblijf gehad op Love Island, maar desondanks heeft hij wel indruk op de islanders gemaakt. Wij waren benieuwd hoe hij zijn tijd op Love Island heeft beleefd en met wie hij nou eigenlijk de beste klik had in de villa.

Hoe voelde het om zo snel de villa te moeten verlaten?

Ik vond het zeker heel jammer dat ik er al na 4 nachten uit ging. Ik had het heel erg naar mijn zin maar wist van tevoren al wel dat het heel moeilijk zou gaan worden omdat de mensen die al in de villa waren al in een steady koppel zaten. Het kwam dus niet als een totale verrassing ik had alleen gehoopt dat mijn verblijf in de villa iets langer had geduurd.  Ik weet wel dat ik mijn best heb gedaan en dat is het belangrijkste voor mij. Ik heb geprobeerd mijn beste kant te laten zien.

Zou je naast Loesje nog een vrouwelijke islander beter willen leren kennen?

Natuurlijk zou ik dat willen want het waren stuk voor stuk leuke dames. En als ik eerlijk ben zou ik ze daarom allemaal wel beter willen leren kennen. Is het niet romantisch dan maar vriendschappelijk. Dat gaat ook zeker gebeuren want er zullen veel feestjes aankomen waar we elkaar tegen zullen komen.

Met wie had je de beste klik met iemand uit de villa?

Ik vond en vind eigenlijk iedereen wel heel chill. Jim is iemand waar je alles tegen kan zeggen en iemand die ook echt interesse in iedereen toonde. Dus als ik iets kwijt wilde was het wel bij hem.

Wat was je dieptepunt in de villa?

Omdat je in het programma zit wil je ook niet te snel opgeven want dan kan je meteen naar huis. Nooit geschoten is altijd mis. Loesje was ook de enige voor wie ik wilde gaan omdat de andere koppels al te goed waren. Ik merkte aan Loesje dat ze afstand begon te nemen. Als dit buiten de villa was gebeurd, was ik al lang gekapt en had ik het laten gaan. Doordat ik mezelf ben gaan forceren dit te doen maakte ik het ook gelijk een stuk moeilijker voor mezelf. Bij mij moet het ook echt vanzelf en natuurlijk gaan. Dit is het punt geweest dat ik niet helemaal bij mezelf ben gebleven. Hier had ik mijn trots de baas moeten laten zijn want ik had al door dat het klaar was. Nu kwam ik echt wanhopig over terwijl ik dit zeker niet ben en zeker niet bij iemand die ik net 2 dagen ken. Ik zie dit zelf als mijn grootste dieptepunt.

Wat was je hoogtepunt in de villa?

Mijn hoogtepunt was toch echt mijn binnenkomer. Toen ze me vertelde hoe ik mijn entree zou moeten maken in de villa was ik eigenlijk heel blij. Ik dacht ook echt bij mezelf ‘’Dit is leuk voor thuis, wat zullen mijn vrienden en familie hier stuk om gaan’’. Net voor ik op moest werd ik best wel een beetje zenuwachtig, het is ook niet niks om voor de rest van de groep en heel Nederland in zo een strak glimmend broekje te staan waarbij je alles ziet zitten. Gelukkig is het me goed afgegaan en heb ik gelijk ballen getoond.

Wat zou je aan de andere islanders mee willen geven?

Ik wil de andere bewoners graag mee geven dat ze trots op zichzelf kunnen zijn. Ook dat ze buiten de villa lekker hun zelf moeten blijven en dat ze vooral naar alle positieve reacties moeten kijken. Mensen kunnen niet zien wat er echt allemaal op een dag gebeurt binnen de villa en trekken heel snel een oordeel over iemand zonder dat ze weten hoe iemand echt is. Ik wil ze ook graag meegeven dat ze alles uit het leven halen en vooral gaan doen wat ze leuk vinden en bij hen past. 

Wat vond je van het avontuur van Love Island?

Het was heel leuk om dit mee te mogen maken en ik waardeer dat ook echt. Ik zou dit ook voor geen goud willen missen en kan het nu ook van mijn bucketlist afhalen. Ik heb er in korte tijd nieuwe vrienden gemaakt en ook weer nieuwe kennis opgedaan. Het is iets dat ik nooit meer zal vergeten en mij heeft gemotiveerd om keuzes te maken die ik eerder niet durfde te maken. Bedankt Love Island!

Niks missen van Love Island? Word lid van onze Facebook-groep!