Voorbeschouwing: Gewijzigd Oranje op zoek naar eerherstel tegen Noorwegen
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Gewijzigd Oranje op zoek naar eerherstel tegen Noorwegen

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Vanavond vervolgt het Nederland elftal zijn route voor plaatsing voor het WK van 2022 in Qatar met een wedstrijd tegen Noorwegen. Drie maanden na het echec van afgelopen EK is er veel veranderd bij het Nederlands elftal. Zo staat van Gaal vanavond voor het rentree als bondscoach en ontbreken er de nodige namen die er tijdens het EK wel bij waren. 

De verwachting is ook dat van Gaal een ander systeem gaat hanteren dan zijn voorganger. Waar de Boer koos voor de 5-3-2 kiest van Gaal waarschijnlijk voor een 4-3-3 formatie. De keepersgilde zal er ook anders uit gaan zien dan op het EK. Alleen Tim Krul is van de keepers nog van de partij. Stekelenburg en Bizot maken plaats van Drommel en Bijlow. Het is de verwachting dat Bijlow zelfs de voorkeur krijgt onder de lat. Het zou voor de Feyenoorder zijn eerste interland zijn. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bijlow, Timber, de Vrij, van Dijk, Blind, Klaassen, F. De Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo.

Dé grote naam van de Noren is wel Erling Haaland. De goalgetter van Borussia Dortmund is een opkomende superster  in het hedendaagse voetbal. Een andere speler die hoge ogen kan gaan gooien tegen Oranje is Martin Ødegaard. De middenvelder met een verleden bij Vitesse en Heerenveen verruilde afgelopen transferwindow Real Madrid voor Arsenal waar hij het afgelopen seizoen al op huurbasis voor uitkwam. De achterhoede van Oranje zal moeten voorkomen dat Ødegaard met zijn passes Haaland in stelling kan brengen om te scoren. 

Vermoedelijke opstelling Noorwegen: Hansen, Gregersen, Strandberg, Ajer, Meling, Berge, Berg, Thorsby, Odegaard, Elyounoussi, Haaland

Nederland bekleedt op dit moment de tweede plek in de poule van de kwalificatie met zes punten na drie wedstrijden . Die plek zou recht aan het eind van de kwalificatiereeks geven op het spelen van play-offs voor het WK voetbal. Noorwegen staat op dit moment derde in de groep met evenveel punten als Nederland. Turkije is de koploper van de groep met zeven punten. De eerste plek in de groep geeft uiteindelijk recht op deelname aan het WK in Qatar. 

De wedstrijd is Noorwegen-Nederland is vanavond om 20.45 uur te zien op NPO 3. De voorbeschouwing van de wedstrijd begint om 20.00 uur.