Vanavond op tv: Berkant Dural ruilt van leven in Steenrijk, Straatarm
Bron: Talpa TV

Vanavond op tv: Berkant Dural ruilt van leven in Steenrijk, Straatarm

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond in een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm gaan opnieuw een rijk en arm gezin wisselen van leven. In de aflevering van vanavond ruilen Berkant Dural en Steven Kwik, Istanbul in voor de sociale huurwoning van alleenstaande moeder Zuhely Lomp – en haar 3 kinderen - in Tilburg.

Aan de Bosporus, in het altijd bruisende Istanbul, verblijft Berkant Dural. Hij heeft daarnaast ook nog een huis in Nederland. Berkant runt een zeer goedlopende haarkliniek in Nederland en Turkije. En via deze business ontmoet hij een aantal jaren geleden Steven Kwik, van het succesvolle DJ trio Childsplay. In een sociaal huurhuis in Tilburg woont - sinds een jaar - de goedlachse familie Lomp. Bestaande uit moeder Zuhely en haar drie kinderen Raydjen, Luckysjon en Nimylesha.

Met haar positieve karakter weet Zuhely een groot verdriet te verbloemen. Een paar jaar geleden bestond het gezin uit 5 personen, en noemden ze Curacao hun thuis. Hoe confronterend is het arme leven voor Steven, die het vroeger zelf ook niet breed had? En lukt het Zuhely om haar grote verdriet even te vergeten, en vol overgave te gaan genieten in het bruisende Istanbul?

Steenrijk, Straatarm vanavond om 20.30 uur bij SBS6.