Videoland maakt vervolg op Judas en serie over toeslagenaffaire
Bron: RTL

Videoland maakt vervolg op Judas en serie over toeslagenaffaire

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Videoland kondigt drie nieuwe series aan die momenteel in ontwikkeling zijn. RTL werkt met Astrid Holleeder aan het vervolg op Judas. In de serie Familiegeheimen proberen Rifka Lodeizen en Gijs Naber, die weer te zien zijn als Astrid en Willem Holleeder, terug te keren in het leven met vrijheid en zonder angst. 

Ook komt de streamingdienst met een serie rond de toeslagenaffaire. De dramaserie vertelt het verhaal van hoofdrolspelers, zoals Eva Gonzalez Perez. De serie Sleepers gaat het over een 18-jarige jongen die naar de politieschool is gestuurd door zijn criminele vader. De hoofdrol wordt gespeeld voor Robert Hoog. 

Mylène Verdurmen is de nieuwe Hoofd Drama van Videoland. Ze gaat zich vanaf november bezighouden met de ontwikkeling van realisatie van nieuwe Videoland Originals. Ze werkte de afgelopen jaren voor AVROTROS, waar ze zich onder andere bezighield met Flikken Maastricht, Vliegende Hollanders, Commando's en De Luizenmoeder. Ook Robert Hoog gaat aan de slag als Creative Producer bij Videoland

RTL investeert de komende jaren flink in Videoland. "Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de snelle groei van Videoland en daarom investeren we de komende jaren vele miljoenen euro’s extra in nieuwe en originele producties.", zo laat Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland weten.

Naast bovenstaande titels zijn er komende maanden bij Videoland ook nog diverse nieuwe dramaproducties te zien. Daarnaast verschijnen er nog twee nieuwe comedy titels, waaronder Woensel West, en nog een vierdelige actieserie. Ook wordt er hard gewerkt aan het vierde seizoen van Mocro Maffia.