Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland na schandaal
Bron: RTL / William Rutten

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland na schandaal

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Anouk keert niet meer terug als coach in The voice of Holland. Dat heeft de zangers laten weten in een video op Instagram. Na alle berichtgeving van de afgelopen dagen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice heeft Anouk besloten niet terug te keren in de talentenjacht.

“Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is een corrupte bende en daar wil ik geen onderdeel van zijn”, zo laat Anouk weten in een video op haar social media. “Na een aantal statements te hebben gezien van Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg”, vervolgt ze.

RTL kwam zaterdag met het statement naar buiten dat The voice of Holland tijdelijk van de buis wordt gehaald. Dit gebeurt naar aanleiding van een mail die RTL heeft ontvangen van het programma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. RTL laat weten dat producent een onderzoek gaat instellen.

Vandaag werd ook duidelijk dat T-Mobile de sponsoring van het programma stopt. Ook de opnames van het programma Ik Hou van Holland met Linda de Mol zijn tijdelijk stilgelegd. Talpa geeft als reden dat de opnames vanwege het coronavirus niet door kunnen gaan, maar RTL Boulevard betwijfelt dat.