PSV verzuimt een grote overwinning, Vitesse moet nog aan de bak
Bron: Pixabay

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

PSV en Vitesse hebben wisselende resultaten weten te overleggen. PSV was in eigen huis met 1-0 te sterk voor het Iraëlische Maccabi Tel Aviv. Vitesse was niet opgewassen tegen het Oostenrijkse Rapid Wien en verloor met 2-1. Voor PSV en Vitesse wacht volgende donderdag de return in de tussenronde van de Conference League.

PSV-Maccabi Tel Aviv

PSV begon sterk aan de wedstrijd en al in de elfde minuut wist Cody Gakpo na een mooie aanval het net te vinden en de Eindhovenaren op voorsprong te zetten. De ploeg van Roger Schmidt was sterker, maar wist de kansen om de voorsprong te verdubbelen niet te benutten. In het vervolg van de eerste helft hadden de Eindhovenaren voornamelijk de bal, maar wist de ploeg weinig grote kansen te creëren. In de loop van de tweede helft werd Maccabi Tel Aviv iets dreigender na het inbrengen Bradley Kuwas, maar ook de voormalig Heracles-speler wist de verdediging van PSV niet te kraken. Door de zege van PSV heeft de ploeg uit Eindhoven alles in eigen hand om de Conference League campagne een goed vervolg te geven.

Rapid Wien-Vitesse

Vitesse leek vanuit de aftrap goed uit de startblokken, maar na een snelle omschakeling was het de Nederlander Ferdy Druijff die Rapid op een 1-0 voorsprong zette. Na de vroege domper voor Vitesse werd het leed van Arnhemers alleen maar groter toen Marco Grüll de voorsprong van de Oostenrijkers na een kwartier verdubbelde. Na 65 minuten spelen kreeg Vitesse weer wat hoop, nadat Filip Stojkovic met rood van het veld werd gestuurd. Na 74 minuten werd de spanning helemaal teruggebracht in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Louis Openda. Door deze nederlaag zal Vitesse aan de bak moeten volgende week donderdag om door te gaan in de Conference League.