Viaplay voegt Engelse Championship en League Cup toe aan voetbalpakket
Bron: Viaplay

Viaplay voegt Engelse Championship en League Cup toe aan voetbalpakket

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Viaplay heeft de exclusieve rechten van de Engelse Championship en League Cup binnengehaald. De streamingsdienst zal vanaf aankomend seizoen meer dan 180 wedstrijden uitzendingen. Inclusief de Play-Offs om promotie en de finale van de Carabao Cup (voorheen League Cup) in het Londense Wembley Stadium.

De Championship is de op drie na meest bekeken competitie in Europa. De wedstrijden worden elk seizoen door meer dan 20 miljoen supporters bijgewoond. In de afgelopen jaren zijn beroemde clubs als Newcastle United, Nottingham Forest, Aston Villa, Blackburn Rovers, Fulham en Leeds United actief geweest in deze competitie.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: "Engels voetbal is razend populair. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een unieke competitie, zowel op als naast het veld. Viaplay is al in het bezit van de Premier League rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal."

Vanaf augustus 2022 heeft Viaplay ook de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland, Zweden, Finland en Denemarken, en zal Noorwegen, Estland, Letland, Litouwen en Polen.