SBS6 haalt slecht scorende programma’s van de buis
Bron: Talpa / William Rutten

SBS6 haalt slecht scorende programma’s van de buis

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 stopt per direct met de slecht scorende tv-programma’s Think Inside The Box en Vier Is Te Veel. Think Inside The Box met Richard Groenendijk wordt op vrijdag vervangen door herhalingen van Familie Gillis: Massa is Kassa en op zondag vervangt Het Roer Om de quiz Vier Is Te Veel met Sander Lantinga.

Talpa Network bevestigt tegenover Showbizznetwork.nl de wijzigingen in de programmering na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer. “Beide programma’s hebben de gewenste resultaten niet behaald, de enorme inzet van de betrokken collega’s ten spijt”, aldus een woordvoerder van het mediabedrijf.

Richard Groenendijk trok afgelopen vrijdag met Think Inside The Box slechts 199.000 kijkers naar SBS6. Sander Lantinga deed het zondag iets beter met 233.000 kijkers, maar zelfs het Britse realityprogramma De Grote Verbouwing trok meer kijkers. Daar keken om 18:30 uur 304.000 mensen naar.

Op NPO Radio 2 vertelde Richard Groenendijk eerder deze week dat hij zich niet druk maakt om de slechte kijkcijfers. “Ik zweer op mijn eigen man dat ik niets met die kijkcijfers heb”, zei de cabaretier toen. “Het was leuk geweest als we een miljoen kijkers hadden getrokken. Maar dat is niet zo, jammer dan.”

De resterende afleveringen van beide programma’s zijn te zien op KIJK.nl.