Frans Klein legt functie tijdelijk neer
Bron: NPO

Frans Klein legt functie tijdelijk neer

Geschreven door Pieter Jongsma

Frans Klein, de baas van de NPO legt tijdelijk zijn functie neer. Dat heeft de NPO laten weten. Klein doet dit om het onderzoek rond het programma DWDD niet in de weg te lopen. "Om te voorkomen dat er discussie kan ontstaan over de onafhankelijkheid van het onderzoek, heeft Frans Klein aangegeven tijdelijk zijn functie neer te leggen in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek.", schrijft de NPO in een persbericht.

De NPO laat weten dat het onderzoek naar de misstanden rond het BNNVARA-programma DWDD, zullen worden onderzocht in opdracht van de NPO. Gisteren werd al duidelijk dat een externe partij daarbij betrokken zou worden. De publieke omroep maakt deze week een beslissing over welke partij het onderzoek zal gaan verrichten.

Ook zal er een externe adviescommissie worden ingesteld die de kwaliteit van het onderzoek bewaakt. Het onafhankelijke onderzoek moet gaan over wat er precies is gebeurd achter de schermen bij DWDD. Daarbij worden ook de leidinggevenden van destijds van BNNVARA en DWDD onderzocht.