Molspiracy: Stokende Jurre valt gelijk uit de toon

Molspiracy: Stokende Jurre valt gelijk uit de toon

Geschreven door Shannen Stolte

Het is weer zover, Wie is de Mol? 2023! Dit keer is het in het mooie Zuid-Afrika. Hier gaan weer 10 kandidaten het spel met elkaar aan om de mol te ontmaskeren. Ik heb er zin in! Laten we van start gaan.

De aflevering begint dit keer weer bijzonder. Er staat een telefoon midden in de kamer en één voor één komen de kandidaten binnen. Wanneer iedereen binnen is gaat de telefoon over... Everon is calling... De mol van het vorige seizoen. Anke neemt de telefoon op. Everon beschrijft per kandidaat de molcitatie.

Ze krijgen via de telefoon te horen welke rol ze hebben. Kandidaat of mol? Wat wel leuk is dat je al goed de gezichtsuitdrukkingen kan zien van de kandidaten. Wat mij opvalt is dat Jurre al heel gerustgesteld lijkt dat hij niet de mol is. Maar dat kan allemaal gespeeld zijn. Over een pokerface gesproken... Capeau Froukje!

2 weken later…

Ze staan allemaal in een soort box? Beginnen ze dit jaar weer in een soort escaperoom? Maar nu lijkt het ook alsof ze op die boxen lijken toen de kandidaten werden onthuld op verschillende plekken in Nederland. 

Dit is denk ik de vijfde keer dat ik een seizoen van Wie is de Mol? kijk. Maar het intro blijft voor mij altijd één grote waas. Het was altijd zo dat er hints in zaten. Maar de laatste jaren heb ik dit niet meer gezien volgensmij. 

Gulden middenweg

De opdracht begint al leuk met schreeuwende kandidaten in de box om licht te vragen van de buitenstaanders. Sommige boxen staan op een vrij rustige plek. niemand in de buurt. Team groen ontsnapt als eerste uit de box. Op dit moment denk ik eigenlijk alleen nog maar.. Oeh wat een leuk spel! Totdat de complete chaos, zoals in elk seizoen van start gaat.

Vier kandidaten zijn ontsnapt en denken de locatie te weten en verlaten de rest. Maar dat betekent dan wel dat de andere kandidaten geen antwoord meer kunnen krijgen op hun vragen. Keuzes, keuzes... Maar ze besluiten te gaan omdat ze anders helemaal geen geld ophalen voor de pot. Ze eindigen in het VOC park bij andere kandidaten en verdienen met deze opdracht €500. Het eerste geld is binnen!!

Op dag twee wandelen ze een kerk binnen waar op het podium een groot koor staat die aan het optreden zijn. Ze zijn in het stadshuis van Kaapstad. Rik verteld dat ze een muzikale opdracht gaan doen. Leuk!

Toonaangevend

Dit lijkt mij voor het ene deel van de groep best een lastige opdracht. Je moet alle tekst en toon uit je hoofd leren. Een Soy of een Jurre kunnen hier voor mijn gevoel zich hier wel goed in vinden. Maar het lijkt ook wel of Jurre een beetje aan het stoken is en moeilijk aan het doen is met de woorden. De anderen lijken hier geen probleem mee te hebben. Hmmm opvallend. De deel opdrachten lijken bij de andere groep goed af te gaan en gaat ook aardig snel.

Ik heb zo’n gevoel dat het jurylid hier heel goed in is en alles gaat raden. Maar dit blijkt niet waar te zijn! Soy en Sara zijn door. Maar dan komt Jurre en die zingt zo buiten de toon dat de jury zijn hand opsteekt. Ai daar gaat veel geld. Heel opvallend. Anke gaat ook door en als laatste komt Sander en daar steekt de jury ook zijn hand op. Maar moet ook wel toegeven dat ze ook wel lastige woorden hadden. €2750 gaat erbij in de pot! Heel goed gedaan in de eerste aflevering.

Het is alweer tijd voor de test. Wat ging deze aflevering snel voorbij! Als Soy deze aflevering eruit gaat dan ben ik gelijk al mijn punten kwijt. Froukje gaat als eerste en krijgt een groen scherm, Nabil is deze aflevering ook door. Anke krijgt ook een groen scherm. Nu is Sarah aan de beurt en krijgt helaas een rood scherm. Heel jammer! Zij leek echt een enthousiaste en lieve kandidaat. 

BREAKING!

We zien een nieuwe ontwikkeling in Wie is de Mol? Sarah gaat naar wat het lijkt een receptionist toe en krijgt een envelop en daar staat een nummer op waar ze naar toe belt. WOW! Sarah kan terug het spel in als ze geld uitgeeft uit de pot. Maar of dit gaat gebeuren zien we volgende week. Cliffhanger.... 

Mijn punten in de Wie is de Mol app gaan voor nu voor de helft op Jurre en de andere helft op Annick. Beide waren in deze aflevering erg aanwezig en opvallend… Tot volgende week!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!