Verhuizing Opsporing Verzocht zorgt voor dramatische kijkcijfers
Bron: AVROTROS

Verhuizing Opsporing Verzocht zorgt voor dramatische kijkcijfers

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Opsporing Verzocht kent op NPO2 een enorme slechte start. Sinds dit jaar is het programma verhuist van NPO1 naar NPO2 en dat heeft grote gevolgen voor de kijkcijfers. De eerste uitzending op NPO2 scoorde dinsdagavond slechts 393.000 kijkers.

Op NPO1 scoorde het programma wekelijks één miljoen kijkers. Presentatrice Anniko van Santen noemt het 'ontzettend zwaar balen'. Het programma verdient volgens de presentatrice meer kijkers. De NPO besloot dat populaire tv-programma's als Radar, Kassa en Opsporing Verzocht voortaan worden uitgezonden op NPO2. Volgens de NPO komen de programma's juist meer tot hun recht.

Toch raakt omroep AVROTROS niet meteen in paniek. "Dit zijn teleurstellende cijfers, maar voor definitieve conclusies is het nog te vroeg.", laat de omroep weten. Kassa ging afgelopen weekend van start met 601.000 kijkers. Het nieuwe seizoen van Radar start volgende maand. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken zo laat ook presentatrice Anniko van Santen weten aan het AD. “Verhuizingen hebben tijd nodig om te landen. Bij de NPO zijn ze ook niet gek, die zien ook wat er gebeurt met zo’n gewaardeerde A-titel. We moeten het even aankijken”