SpangaS vanaf 2 september weer te volgen op Zapp

SpangaS vanaf 2 september weer te volgen op Zapp

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na de zomervakantie is de NCRV-jeugdserie SpangaS weer dagelijks te volgen om 19.00 uur op Zapp. Alle leerlingen van het Spangalis College hebben zich weer opgeladen en kunnen met nieuwe frisse energie de schoolbanken in.

Met de start van het zevende seizoen verschijnen twee nieuwe meisjes op school; de fantasierijke en dromerige Bodil en de energieke, aanwezige Reneé. Beiden krijgen een plek in de klas bij Eman, Deef en Meral. Meral probeert bevriend met ze te raken, maar mist ondertussen haar oude vriendinnen Maya, die nu bij haar vader woont, en Nola, die het land is uitgezet. 
Vallon kan de wens om haar biologische moeder te leren kennen niet uit haar hoofd zetten. Ze probeert haar opnieuw te zoeken. En Raaf heeft problemen thuis. Zijn moeder blijkt steeds meer schulden te hebben. Hij wil haar helpen, maar dat is niet zo makkelijk. Raaf wordt er zelf diep ongelukkig van.

Gedurende het schooljaar komen, zoals gebruikelijk bij SpangaS, vele maatschappelijke thema’s aan de orde. Zo krijgt één van de leerlingen te maken met gameverslaving. Een andere leerling vindt zichzelf te dik en gaat minder eten. Ook laat een van de meisjes zich ernstig intimideren door een oudere jongen. En weer een andere leerling krijgt te maken met discriminatie. Maar dát wordt niet getolereerd op het Spangalis. Net als het feit dat er plotseling wel heel veel geroddeld wordt op school. Als gevolg daarvan zetten de leerlingen een anti-roddel-campagne op en volgt er een privacy-project.

Op 25 oktober zendt Zapp de 1000ste SpangaS-aflevering uit. Na 999 spannende, grappige en ontroerende uitzendingen moet dit natuurlijk gevierd worden. SpangaS organiseert onder andere een actie op de website, waarmee de fans kans maken op een ontmoeting met hun grote idolen uit de serie. Bovendien kunnen de fans die week eindelijk op Zapp zien hoe het er bij SpangaS aan toegaat achter de schermen. Kortom, een rijk en inspirerend zevende seizoen van de successerie SpangaS.