Tijd voor Max vandaag in het teken van wereld MS dag
Bron: Nationaal MS Fonds

Tijd voor Max vandaag in het teken van wereld MS dag

Geschreven door Pieter Jongsma

Tijd voor Max staat vandaag in het teken van wereld MS dag. In Nederland hebben 25.000 mensen met deze ziekte te maken en dat aantal stijgt iedere dag. Het is de meest invaliderende ziekte onder jongeren.

Te gast is onder anderen Andries Knevel. Hij groeide op met een vader met MS en droeg daardoor al jong verantwoordelijkheid voor het gezin. Ook te gast zijn neuroloog en onderzoeker Joost Smolders en singer-songwriter Ed Struijlaart. Hij verloor zijn neef aan de gevolgen van MS en treedt op.

Multiple Sclerose is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt. Wanneer dat gebeurt is niet te voorspellen. Dat maakt MS een zenuwslopende ziekte. Mensen met MS weten nooit wanneer de klachten toeslaan of van welke symptomen ze last gaan krijgen.

In Tijd voor MAX onder andere het verhaal van Kevin (30). Hij is 27 jaar als het leven hem toelacht: hij heeft net een nieuwe baan, een huis gekocht en zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind. Al zijn dromen komen op losse schroeven te staan als Kevin last krijgt van een stekende pijn in zijn linkeroog en de diagnose MS krijgt.

Tijd voor Max, vanmiddag om 17.10 uur op NPO1.